Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Пини Гершон заяви, че целта на тима е да се постигне минимум една победа на Европейското първенство в Полша. "Паднахме се в трудна група. Полша е домакин, има опит в залата, феновете също ще имат помагат много, а Турция и Литва са много силни тимове. Миналата година победихме Италия, целта сега е да изненадаме някого и да запишем една победа, но най-щастлив ще бъда ако преминем в следващата фаза", заяви специлистът.

"Надявам се Васко Евтимов и двамата американци да ни помогнат. Цяла година търсихме играчи, избирахме между 6-7, единият от които от НБА, другият - от Германия. Отборите, които ще играят с нас трябва да са внимателни, защото ние сме аутсайдери и отиваме да изненадаме някого. Имаме три възможности да запишем победа и смятам, че ще го направим", сподели още Гершон.

Капитанът на националния отбор Тодор Стойков си пожела успех: "Очакванията са като за всяко голямо първенство. Готвим се по най-добрия начин, има настроение в отбора, пожелавам си да запишем победи, както и да няма контузии сред съотборниците ми".
 
Мениджърът на националите Росен Барчовски изясни програмата за подготовката до Евро 2009 г. в Полша.

На 29 и 30 юли ще се изиграят две контроли с Португалия, на 2 и 3 август предстоят проверки с Белгия. На 7, 8, 9 август ще се проведе турнира за наградата на София, а на 17 и 18 август ще има проверка с Русия. На 24 и 25 август ще се играят още две контролни срещи, на 28 и 29 август пътува за Словения, където ще участва в тристранен турнир. На 3 септември е последната контрола срещу Рилски Спортист в зала "Универсиада"./БЛИЦ