"Българското" дерби в Евролигата бе спечелено от националния селекционер Пини Гершон. Воденият от него Макаби (Тел Авив) измъкна ценна победа като гост в Рим над Лотоматика Рома с 92:90 след петминутно продължение.

Американецът с български паспорт Ибрахим Джабер се превърна в нещастната фигура за домакините в този мач, въпреки отличната си игра. Гардът пропусна на два пъти от наказателната линия в края на редовното време, а стрелбата му от тройката със сирената за край на продължението не докосна дори ринга.

Макаби нанесе първа загуба на Лотоматика Рома и се присъедини към други два отбора, които разделят първото място в група С на най-авторитетното издание за клубен баскетбол в Европа, информира bulgarianbasket.com. Чък Айдсън вкара два наказателни удара 15.3 секунди преди края на продължението преди Джабер да пропусне в последното нападение на римляните. Макаби Тел Авив, Лотоматика Рома и Каха Лаборал имат актив от 3 победи и 1 загуба след 4 изиграни кръга от Евролигата.

Макаби (Тел Авив) ще бъде домакин на Маруси в следващия кръг, докато Лотоматика Рома ще гостува на Юнион Олимпия в Любляна. /БЛИЦ

Резултатите от 4 кръг на Евролигата:

Група "В":

Вилнюс (Литва) - Партизан Белград (Сърбия) 78:56

Олимпиакос (Гърция) - Ефес Истанбул (Турция) 105:90

Орлеан (Франция) - Малага (Испания) 74:86

Група "С":

Лотоматика Рома (Италия) - Макаби Тел Авив (Израел) 90:92

Маруси (Гърция) - Витория (Испания) 86:103

ЦСКА Москва (Русия) - Любляна (Словения) 79:69

Група "D":

Милано (Италия) - Химки (Русия) 68:72

Гдиня (Полша) - Панатинайкос (Гърция) 65:75

Олденбург (Германия) - Реал Мадрид (Испания) 61:104