БУБА Баскет продължава да минава през съперниците си в баскетболната „А“ група (втора дивизия) регион Запад. Тимът воден от треньора Мануел Марков надделя в дербито на кръга срещу Атлетик с 95:90. Това бе пети пореден успех за БУБА, който все още няма загуба от началото на сезона, и оглавява класирането. А за Атлетик бе първа загуба.

Двубоят бе много интересен и оспорван, като премина през доста обрати и изходът му не бе ясен до последно. 31 точки за победата вкара Александър Милов, който добави 9 борби. 20 точки добави Иван Алипиев, а Евгени Хаджирусев се отчете със 16 точки и 7 асистенции. С 23 точки и 11 борби за Атлетик завърши Ивайло Вучков, Михаил Танев отбеляза 17, а Денис Петков се записа с 15 точки и 9 асистенции.

Старши треньорът на БУБА Баскетбол Мануел Марков сподели мнението си пред BGBasket след победата: "Очаквахме такъв мач, Атлетик е много опитен отбор, играчи с много мачове зад гърба си. Хубаво е, че залата е пълна, имаше и много деца, които остават след мачовете и играят. За нас това е най-важното. Всеки мач се опитваме да пълним залата и да предоставяме на хората игра, която да ги радва."

Наставникът на Атлетик Николай Хаджиев допълни: "Нормално е да съжаляваме за загубата. За мен най-важното е, че залата бе пълна, което много ме радва. Поздравявам БУБА за победата и за мъжката игра. Мисля, че и двата отбора заслужават да продължат в първата шестица на първенството. Надявам се да има повече такива мачове като този с БУБА, защото така и двата отбора израстват в играта си."

Следващият мач на БУБА е в зала "Триадица" в неделя, от 19.45 часа срещу Балкан-2.