Белгийският Остенде пусна в продажба билети с ниски цени от 15 евро, което предполага, че тимът ще очаква подкрепата на пълна зала за домакинството си срещу българския шампион Лукойл Академик в среща от Група “D” на втория по сила европейски клубен турнир по баскетбол – Еврокъп. Мачът е тази вечер от 21:30 часа българско време.

Брендън Хийт, Андре Оуенс и Тодор Стойков са трите имена от Лукой, които най-много притесняват Остенде. Според помощник треньора на домакините Тиери Деклерк, бързината на първите двама и опита на капитана на българския шампион, ще доведат до най-сериозни проблеми за защитата.

"Нашите гардове ще имат много работа срещу тях. Те са основните хора, които носят точките на съперника ни и ще трябва да ги неутрализираме. Освен това в подкошието разполагат с две солидни имена като Мак и Шундов, които обират отскочилите топки. Чака ни много тежък мач. Това е отбор, който победи на два пъти Простейов, за да влезе в групите. Има много опит, но ние също имаме нашите предимства. Смятам, че все пак ще съумеем да стартираме с победа в тази тежка група", сподели Деклерк пред сайта на Остенде. В момента белгийският тим е трети в белгийското първенство.

В същото време старши треньорът на Лукойл Йовица Арсич може да разчита на всичките си състезатели. Проблем с ръката има ветеранът Бруно Шундов, но той ще е на линия за срещата в Белгия и дори се очаква да започне като титуляр. /БЛИЦ