Пловдив ще бъде домакин на тазгодишното издание на баскетболния Мач на звездите. Новата зала "Колодрума" ще приеме събитието на 27 март. Съперници отново ще бъдат отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс. Шоуто ще бъде украсено с конкурсите Споко Умения, Тройки Троя и Хипер Забивки.

Първата пресконференция за събитието е в четвъртък от 11:45 часа в конферентната зала на 5 етаж в Спортното министерство. Ще присъстват президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, спортният директор на Националната баскетболна лига Сандра Велчева, Петър Аврамов (почетен президент на Мача на звездите), Дарина Стоянова (изпълнителен директор на Престиж 96) и Стефан Августинов (организационен директор на събитието).

На брифинга ще станат ясни новите неща в двубоя за тази година, както и малки изненади, като една от тях е присъствието на световен шампион на събитието.

Мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола след близо 20 годишно прекъсване. В досегашните си 12 издания шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков и Ямбол. Все още стои рекордът от близо 7000 зрители, дошли на Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.