Лос Анджелис може да намали значително или дори да загуби напълно шансовете си за домакинство на олимпийските игри през 2024 година заради победата на Доналд Тръмп в президентските избори. Няколко са факторите, които може да доведат до това.

Над заявката за домакинство на Олимпиада 2024 работеха предимно представители на Демократическата партия, която беше издигнала кандидатурата на Хилъри Клинтън. В тази връзка Тръмп може да не прояви интерес към продължаване на работа, започната от неговите конкуренти.

Освен това заради някои изказвания на Тръмп по адрес на жените, самият МОК може да се откаже от възможността за провеждане на олимпийските игри на територията на САЩ. Международният олимпийски комитет е защитник на равноправието на половете и сексуалната ориентация и проявява нулева търпимост към различните видове дискриминация.

Доналд Тръмп се изказа и срещу емигрантите, мюсюлманите и малцинствата, а това може да лиши кандидатурата на Лос Анджелис от подкрепата на държавите от Латинска Америка и Азия.

Кандидатите за домакинство на олимпийските игри през 2024 година са Будапеща, Париж и Лос Анджелис, след като Рим се оттегли от битката за домакинство на най-голямото спортно състезание.