ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

На 80-годишна възраст почина един от най-великите играчи в историята на Националната баскетболна асоциация Уилис Рийд. Причината за смъртта му не се съобщава, но близки обявиха, че здравето му е било влошено напоследък.

Рийд прекара цялата си кариера в Ню Йорк Никс и затова неговият №19 е изваден от употреба в отбора.

НБА го постави в символичните си отбори при 50-годишнината и 75-годишнината от създаването на Асоциацията.

208-сантиметровият баскетболист игра в НБА между 1964 и 1974 година, като бе с огромна заслуга за титлите на Никс през 1970 и 1973 година, които и до днес си остават последните и единствени шампионски трофеи за тима.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

И в двата случая той бе избиран за "Най-полезен играч" на финалите, а при първия триумф пренаписа историята на Лигата, превръщайки се в първият баскетболист, който в рамките на един сезон взима отличията за MVP на редовния сезон, Мача на звездите и финалите.

Седемкратен участник в Мача на звездите със средни показатели от 18.7 точки, 12.9 борби и 1.8 асистенции в десетгодишната си професионална кариера, като логично е член и на Залата на славата.

За кратко в края на кариерата си Рийд бе треньор на Никс, а после четири години бе начело на колежанския Крейтън. Последната му авантюра като наставник бе в края на 80-те, когато един сезон водеше Ню Джърси Нетс.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК