Българският национален отбор по приема днес Беларус във втори мач от предварителните квалификации. Двубоят е от 18:00 часа в Арена Ботевград. „Лъвовете“ се надяват на подкрепа от местната публика, която винаги е показвала, че може да създаде приятна атмосфера и неприятна за противника.

1000 лева ще получи почитател на играта, който вкара кош от центъра в почивката на мача. Предвидени са още доста награди - тениски, топки, списания “За Баскетбол“ и игри с публиката. Спонсорите са осигурили два модерни мобилни телефона за победители в една от игрите. За настроението в залата ще се грижат Ди Джей Виктор Анчев и водещият Гетомен, както и мажоретен състав от Ботевград. ВИП гост на мача ще е посланикът на Беларус.

Любомир Минчев почти сигурно ще заложи на същия титулярен състав, който преди няколко дни надви Португалия в град Синеш. В групата обаче може да се завърне Йордан Минчев, който отпадна за двубоя с португалците.

Съперникът Беларус стряска с високи играчи. Един от тях е звездата на УНИКС Казан Артьом Парахуски. В кариерата си е играл още за ВЕФ Рига, Одрин, Апоел Йерусалим и Нижни Новгород. 29-годишният баскетболист бе сред най-добрите играчи в силната ВТБ Лига през миналия сезон и бе сред участниците в Мача на звездите в надпреварата.

ПРОГРАМА ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ
2 август, 20:30 часа, Португалия - България 71:82
5 август, 18:00 часа, България - Беларус
12 август, 18:00 часа, България - Португалия
19 август, 19:00 часа, Беларус - България

КЛАСИРАНЕ

Отбор М П З Т.Р. Точки
1. България 1 1 0 82:71 2
2. Португалия 1 0 1 71:82 1
3. Беларус          

Заб.: Първите два отбора в крайното класиране продължават съм същинските световни квалификации.