Скандално изказване на общинския съветник от ГЕРБ Антон Иванов по адрес на женския хегемон през изминалия сезон у нас Хасково 2012 по време на заседанието на Общинския съвет в града в петък, провокира светкавична реакция от ръководството на шампиона и носител на Купата на България.

"Хасково 2012 е равно на 5 тона нафта". Жестоката обида и обезличаване на успехите на отбора, който от създаването си преди 5 години до момента, е донесъл на град Хасково осем медала, седем от които от двете най-престижни надпревари на родната федерация - Купата на страната и държавното първенство, накара легендата Станислав Станков - изпълнителен директор на клуба, публично да поиска оставката на Антон Иванов, пише bball.bg.

Публикуваме писмото на Станков:

"Уважаеми г-н Антон Иванов, 

в качеството си на изпълнителен директор на баскетболен клуб Хасково 2012, Ви призовавам да си подадете оставката като общиски съветник към Общински съвет - Хасково. На последната Общинска сесия, Вие си позволихте на оприличите носителя на Купа България и държавен шампион с 5 тона нафта. Считам, че подобно поведение е крайно недопустимо, изхождайки от факта, че Хасково 2012 е едно от най-достойните лица на град Хасково, с огромна фенска маса и безкрайна любов на гражданите, които косвено поставихте под същия знаменател. Имате право да не подпомогнете финансово отбора, към което нямаме никакви претенции, но е срамно да поставяте такива етикети.

Уважаеми г-н Иванов,
ние сме носител на Купа, която е Купа на България. Ние сме шампион на Република България. Двете най-високи точки на спорта в родината ни. Ако Вие поне веднъж бяхте присъствал на наш мач или успех, щяхте да изслушате химна на България с още 1500 верни привърженици, които изпълват зала "Дружба" до краен предел. И тогава нямаше да гледате на нас и на тези хора като на 5 тона нафта, а като на достойнство и вяра, изписани на герба на град Хасково."

Станислав Станков е четирикратен шампион на България, три пъти с мъжкия отбор на ЦСКА, веднъж с юношеския тим на родния си град Хасково. Шесткратен носител на купата на България, пет пъти с мъжете на ЦСКА, веднъж с Компакт Димитровград. Дългогодишен национал, рожба на хасковската баскетболна школа и сърцето на проекта на Хасково 2012.

Женският баскетбол в Хасково бе възроден през 2012 г. Същата година отборът спечели Купата на кмета на Димитровград, след което последваха:

Сезон 2013/2014
Купа България: сребро, НБЛ - бронз
Сезон 2014/2015
Купа България: сребро, НБЛ - бронз
Сезон 2015/2016
НБЛ - сребро
Сезон 2016/2017
Купа България: злато, НБЛ - злато