България ще се опита да спечели домакинството на европейското първенство по баскетбол за младежи догодина, пише в. “Меридиан Мач”, позовавайки се на изпълнителния директор на БФ Баскетбол Георги Глушков.
 
Централата кандидатства с Варна за шампионата при 18-годишните в Дивизия “Б”. Младите ни национали изпаднаха във втория ешелон през тази година, след като завършиха на последното 16-о място в Литва.
 
“Има още една кандидатура и това е тази на Босна и Херцеговина. Надявам се, че ще успеем да спечелим едно такова домакинство, което дава сериозно предимство. Изборът ще стане ясен през декември. Тогава ще разберем дали Русе ще вземе допълнителните квалификации при жените. Там конкуренцията е много сериозна и ще бъде значително по-трудно”, разкрива Глушков.
 
Той допълна, че на 23 ноември ще се разбере и дали България ще се бори за домакинство на Евробаскет 2015 за мъже. В родната централа тази идея се коментира от два месеца, но все още няма официално становище по въпроса. На тази дата ще се проведе Общо събрание, но което ще се видят плюсовете и минусите от евентуалната кандидатура, след което УС на федерацията ще вземе окончателното решение./БЛИЦ