Една от звездите в НБА Пол Пиърс все още не е взел окончателно решение за бъдещето си. Двуметровото крило ще се отдаде на почивка в Мексико със семейството си и ще обмисля следващите си стъпки в кариерата.

“Последните сезони ми взеха много. Изтощен съм физически и психически. Трябва да си почина и да изчистя ума си. Все пак чувствам, че мога да играя още. Има още какво да дам на баскетбола. Ако искам да продължа обаче, трябва да се подготвя добре”, обясни Пол Пиърс пред американските медии.

Шампионът в НБА с Бостън през 2007/2008 може да се откаже от втората година от договора си с Вашингтон и да се пробва като свободен агент. Ако реши да остане в редиците на Уизърдс, Пиърс ще получи $ 5.5 млн. през следващата година. Последната възможност за Избор №10 на Бостън в драфта в лигата през 1998 г. е да сложи край на активната си спортна кариера.

През 2014/2015 Пол Пиърс записа средно по 11.9 точки, 4 борби и 2 асистенции при успеваемост в стрелбата от игра 44.7% в общо 72 мача на Вашингтон в НБА.