Грозни сцени се разиграха в гръцкия баскетбол, като полицаи удряха и блъскаха състезатели, които упражняваха правото си да стачкуват. Синдикатът на гръцките баскетболисти взе решение за протеста с мнозинство от 89,5%.
 
Мачът между АЕК и Икарос не се проведе, тъй като представители на стачния комитет и играчите на АЕК излязоха на терена и застанаха мирно в центъра на терена. Така те попречиха на започването на срещата.
 
Скоро след това в залата се появи звено на полицията за борба с безредиците. Униформените обградиха стачкуващите и започнаха да ги блъскат с щитовете си и да нанасят удари с крака по глезените и прасците на играчите, където се знае, че камерите не снимат. Накрая баскетболистите били избутани извън залата.
 
Съдиите на мача изчкаха още 15 минути и след като играчите на АЕК не се появиха на терена, присъдиха служебна победа на Икарос с 20:0.
 
Гръцката национална телевизия, която се издържа от данъкоплатците, показва в своите излъчвания само мачове на отборите, където играчите не стачкуват активно./БЛИЦ