Съперникът на българския национален отбор в група "D" на предстоящото Европейско първенство и домакин на най-големия форум на Стария континент - Полша започна успешно приятелския турнир в испанския град Сарагоса, след като късно снощи се наложи над Израел с 82:67.
Новото попълнение на Макаби (Тел Авив) Мачей Лампе отново бе най-резултатен за "Дружина Полска" с 24 точки и 10 борби, Дейвид Лоугън добави 21 точки, а центърът на Орландо Меджик Марчин Гортат се отличи с 13 точки, 8 борби, 5 асистенции и 5 "чадъра" за успеха.
Лиор Елиаху наниза 20 точки, а Явив Грийн се отличи с 12 при поражението на Израел, който също ще участва на Евробаскет 2009.
Двубоят започна с преимущество на тима на Израел, който след първата четвърт водеше с 4 точки за 19:15. Мачей Лампе и Дейвид Лоугън обаче се разиграха и на полувремето поляците вече имаха три точки преднина за 37:34. През втората половина на срещата тимът на Мули Кацурин не срещна проблеми от своя съперник и заслужено спечели срещата. Полша ще срещне домакина на турнира Испания в утрешния ден.