Националките по баскетбол до 20 години записаха нова загуба на Европейското първенство. Тимът, воден от испанския специалист Хосе Луис Ернандес падна със 71:87 от Германия. Даниела Петева бе най-полезна за нашия тим с 23 точки и 7 борби, Христина Иванова завърши със 17 точки, а Стефка Николова добави 16 при поражението на българския състав.

За германките с най-много точки се отличи Свеня Грюнке с 24 точки и 12 борби. В последния мач от група Е българките излизат срещу Турция от 16,15 часа утре. Нашите обаче със сигурност ще играят за разпределение на местата от 9-о до 12-о, като съперникът им ще е Латвия или Швеция.

Германките спечелиха срещата в последната част, когато успяха да вкарат 21 точки срещу само 8 за българките. Преди това играта вървеше почти кош за кош, като съперничките ни водеха, но така и не успяваха да се откъснат в резултата. Накрая обаче те намериха противодействие срещу развихрилата се Петева, като гардът на Дунав Еконт успя да вкара едва четири точки в последните 10 минути./БЛИЦ