Деймиън Лилард отбеляза тройка със сирената за отбора на Портланд, който победи с 99:98 Хюстън и спечели серията от плейофа в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) в шестия мач. Тимът се класират за първи път от 14 години насам на полуфиналите в Западната конференция, където ще играе срещу победителя от сблъсъка между Сан Антонио и Далас. Серията между тези два тима е равна преди мач номер седем.

Портланд, който играе в плейофите на НБА за първи път от 2011 година насам, беше елиминиран в последните си шест участия в серии след края на редовния сезон. Нещата обаче стояха по различен начин тази нощ, след като Трейъл Блейзърс направиха забележителен обрат след кош на Лилард само 0.9 секунди преди сирената. Точна тогава обаче топката беше подадена до Лилард, който стреля мигновено и изпълни с радост "Мода сентър".

Монта Елис отбеляза 12 от 29-те си точки при обрат в последната четвъртина за отбора на Далас, който се наложи със 113:111 над Сан Антонио и изравни плейофната серия до 3:3 победи. Дирк Новицки отбеляза други 22 точки за Маверикс, които ще пътуват до Сан Антонио за мач номер 7.

Дерон Уилямс завърши с 23 точки и контузия мача на Бруклин срещу Торонто, спечелен от Нетс с категоричното 97:83. Тази серия също ще бъде решена в седми мач, като негови домакини ще бъдат Раптърс.