Портланд ТрейлБлейзърс е шестите отбор от западната конференция, който се класира за плейофите на НБА, след като победи у дома Оклахома Сити Тъндър със 120:115. Ал-Фарук Амину реалзира 27 точки за победата, а 26 добави Си Джей МакКолъм. За Оклахома Сити Енес Кантер вкара 33 точки и овладя 20 борби, а Дион Уейтърс отбеляза 25 точки. За гостите не играха звездите Кевин Дюрант, Ръсел Уестбрук и Серж Ибака. В крайна сметка „пионерите” записаха 43-и успех за сезона и ще играят в плейофите, докато „гръмотевиците” остават трети в западната конференция с 54 победи и 25 загуби.

В същото време Далас Маверикс победи Хюстън Рокетс с 88:86 в много важен сблъсък за спечелване на квота за участие в плейофите на западната конференция. Джей Джей Бареа наниза 27 точки за победителите и добави 8 асистенции, а Уесли Матюс влара 16 точки. За Хюстън Джеймс Хардън отбеляза 26 точки, а с 15 се отчете Майкъл Бийзли.

Далас и Хюстън заедно с Юта Джаз се борят за оставащите две места, даващи право на участие в плейофите. В най-лоша позиция е Хюстън, който е девети на победа зад Юта и на две зад Далас. До края на редовния сезон в НБА тимовете имат да изиграят по още четири срещи.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НБА - ТУК !!!