Стотици се събраха, за да изпратят бившия баскетболист и известен треньор Илия Станков в последния му земен път. Поклонението се извърши в църквата "Козма и Дамян" в село Скравена. 

Сред дошлите да го изпратят бяха негови близки, приятели, колеги и фенове на баскетбола. 

Легендата на Балкан (Ботевград) и Спартак (Плевен) си отиде твърде рано от този свят (на 47 години) след кратка и жестока битка с коварната болест, заобиколен от любовта и подкрепата на семейството си в родното им село Скравена.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Илия Станков започва баскетболната си кариера в школата на Балкан, където показва изключителните си умения и страст към играта. През 1994 г. постига значителен успех, печелейки шампионата на България с младежкия отбор на Балкан на финалите в Ботевград. Неговото пътуване продължава, когато се присъединява към мъжкия отбор на Балкан, а по-късно преминава в столичния Левски. Със "сините" печели една титла на страната. С Левски има и едно сребро в родния шампионат и за Купата на България.

Tалантът му го отвежда до Спартак (Плевен), където оставя незаличима следа - първо като играч, а след това като старши треньор на мъжкия отбор. Със „синьо-белите“ има два бронзови медала от турнира за Купата на България.

"Той даде толкова много на баскетбола и докосна безброй животи чрез своята любов и страст към играта. Преклон пред паметта ти, Илийка! Ти беше не само изключителен спортист, но и невероятен човек, който остави след себе си прекрасно семейство. Ще липсваш на всички ни и винаги ще помним усмивката ти и духа ти. Почивай в мир!", написаха от Балкан (Ботевград), тъгувайки за бившия баскетболен национал.

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството на Илия Станков.

 


Снимка: balkanec.bg