Колко малко трябваше на феновете на баскетболния Спартак (Плевен), за да се почувстват щастливи. Отборът поднесе най-голямат сензация на четвъртфиналите и отстрани фаворита Берое. На полуфиналите плевенчани ще се изправят срещу Балкан. За първи път от осем години Спартак влезе в Топ 4 на първенството. След прибирането от Стара Загора, където се игра третата среща (79:73) фенове очакваха баскетболистите и треньорите на Спартак. Най-верните привърженици се бяха събрали пред хотел "Балкан", за да поздравят победителите, пише Bball.bg.

"В този отбор съм от 1998 година и това за първи път се случва. Благодарим ви за подкрепата през цялата година. Тези момчета направиха възможно това да се случи”, сподели развълнуваният треньор Александър Дяковски, който получи топла прегръдка и от своя баща Любомир.

“Не знам какво да кажа. Не сме очаквали подобно посрещане. Единственото, което ми хрумва е да ви споделя, че ние играем за вас”, обясни един от героите за плевенчани Димитър Маринчешки, който грабна 17 борби в Стара Загора и отбеляза 17 точки.