Легендарният американски баскетболист Денис Родман със сигурност пристига в България. Той ще бъде част от гостите на Мача на звездите на 7 април в зала "Арена Армеец".

“Един човек помоли да ви задам два въпроса. Дали България е готова за истински баскетбол и дали България ще може да го изтърпи? Това е една от най-големите баскетболни звезди, идвали в нашата страна. Денис Родман ще е звездата в залата на Мача на звездите", признаха официално от баскетболната федерация.

“Родман има огромно желание да пристигне в България. Това е събитието на века за българския баскетбол. Това е начина нашите момчета да се докоснат до огромна звезда и петкратен шампион на НБА, който е играл с едни от най-големите в този спорт. Денис Родман не идва просто, за да хвърли топката. Идването му е свързано с организирането на цял "All star camp" за деца. Той ще участва в кампа, който ще бъде воден от четирима наши треньори. През втория му ден Родман ще се срещне с децата и ще изнесе лекция. Това е един от начините да покажем, че в нашата страна има баскетбол и този мач може да бъде допинг инжекция за него", заяви Стефан Августинов, който е организатор на Мача на звездите.

50-годишният атрактивен баскетболист е 5 кратен шампион на НБА (1989 и 1990 година с Детройт Пистънс и през 1996, 1997, 1998 година с Чикаго Булс). Родмън е обявяван на два пъти за най-добър защитник и 7 пъти за най-добър борец в Лигата на извънземните. Родмън има в актива си уникалните 11 964 борби в кариерата си в НБА./БЛИЦ