Новината на БЛИЦ за бъдещето на Георги Младенов бе потвърдена. Още на 28 юли написахме, че легендарният бивш баскетболист ще води австрийския елитен Аркадия Трайскирхен. За последно Жоро бе в италианския Римини, а от другата седмица е очакван в Австрия за началото на подготовката на тима.

Официалният сайт на клуба публикува дълга статия с представяне на Георги Младенов. "54-годишният българин е считан за абсолютна легенда в своята родина и за най-добрия баскетболист за всички времена. Като активен състезател той печели 11 пъти българското първенство и 7 пъти Купата на страната. В международните турнири постига средно над 20 точки на мач, в Сапорта Къп през 1994 година средно по 30.3. Младенов беше част от българския национален отбор за невероятните 20 години и водеше отбора на четири европейски първенства. На 41 години той постигаше в квалификации за ЕП средно по 15 точки, преди да окачи кецовете на стената", пише в официалния сайт на австрийците.

Материалът е допълнен от треньорската кариера на Младенов в България, където води Спартак МВР Евроинс, Балкан Ботевград, Лукойл Академик, младежкия национален отбор, а за последно бе в Римини.

"Радваме се да поздравим и приветсваме много опитен баскетболен специалист. От много време сме в контакт с него, сега най-накрая съвместната ни работа ще се състои. Георги е харизматичен тип, който знае точно какво иска, следва своята линия и притежава манталитет на победител”, каза председателят на клуба Хелмут Нидерхофер.