Новосъздаденият клуб Черноморец 2014 е кандидат за участник в мъжката НБЛ. Това обяви за BGbasket.com неговият председател Димо Костов, който заедно със съпругата си Жанета Жельова-Костова, създаде новият клуб в Бургас.
 
Костов добави, че вече е говорил с шефовете на останалите отбори и е изявил желанието си клубът да участва в лигата. За целта той трябва да получи одобрение от 2/3 от отборите, което значи, че 6 тима трябва да гласуват в негова полза.
 
"Успяхме да намерим средства и в момента пишем писмо до лигата. Намерихме средства не само да правим детско-юношеска школа, но и мъжки отбор, който да играе в НБЛ. В момента точно това ни е работата. Разговарял съм с шефовете на клубовете и с президента на федерацията, ако може да ни приемат за членове на Лигата и от този сезон да има още един клуб от Бургас в нея“, заяви Димо Костов.
 
„В понеделник има Общо събрание на НБЛ, говорил съм с представители на клубовете и мисля, че отговаряме на всички условия за отбор в лигата. Трябва просто да ни приемат за членове на Общото събрание и така да влезем в календара," допълни основателят на Черноморец 2014.