Сръбското правителство ангажира самолет, който да прибере легендарния баскетболен треньор Желко Обрадович и семейството му в Белград заради пандемията от коронавирус. 60-годишният специалист е начело на турския гранд Фенербахче от 2013 г. Той ще бъде върнат от Истанбул заедно с редица други сръбски граждани, които се намират в Турция.

„Ще върнем Желко Обрадович и семейството му със самолета, който изпратихме за нашите сънародници в Турция“, обясни министърът на външните работи Ивица Дачич пред телевизия „Хепи“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той добави, че повечето сръбски спортисти, играещи в Турция, за момента са предпочели да останат в страната, където печелят заплатите си.

Обрадович и всички играчи на Фенербахче се подложиха на тестове за COVID-19, след като някои от служителите на клуба се оплакаха от симптоми на заболяването. Турският гранд обяви, че никой от спортистите и треньорите не се нуждае от хоспитализация, но не обявиха резултатите от пробите.

Турското баскетболно първенство беше спряно на 19 март заради заразата от коронавирус. Четири дни по-рано Фенербахче победи Тофаш (Бурса) с 84:75 пред празни трибуни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!