Константин Папазов ще е новият треньор на националния отбор по баскетбол, съобщава ТВ 7. Решението ще бъде гласувано от Управителния съвет на федерацията на 26 ноември. Папазов ще поеме тима като селекционер за втори път. Наставникът на “Левски” има богата визитка в държавния тим. Той беше национален селекционер през 2006 и 2007 година, когато мъжете бяха в тежка квалификационна група и не успяха да се класират за европейско първенство. В следващия мандат Папазов отново беше част от щаба, но вече като помощник на Пини Гершон. През 2005 г. Тити беше селекционер на женския национален тим.
 
Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков призна, че около номинацията на Папазов за нов мандат са се обединили болшинството от членовете на управата. Той има подкрепата и на доскорошния национален селекционер Росен Барчовски, който е и шеф на треньорския съвет. Назначението на Папазов трябва да стане факт след 10 дни, когато Управителният съвет ще заседава в пълен състав.
 
За конкуренти на треньора на “Левски” се смятаха помощникът му при "сините" Тони Дечев и треньорът на младежите Любомир Минчев, както и наставникът на Ямбол - Иван Чолаков. И тримата имат стаж в националните формации, но като асистенти. Другият вариант беше треньор от чужбина, но за такъв специалист федерацията няма пари. Управителният съвет ще обсъди и в кои турнири да участват националните ни отбори. Още следващата година има вариант да се вземе виза за европейските първенства през 2015-та, но бордът на федерацията трябва да реши, дали това няма да излезе прекалено скъпо.