След поредните си победи през миналата седмица дамският баскетболен Дунав 8806 и мъжкият Дунав ще посрещнат новите си съперници съответно в НБЛ-жени и "А" група в петък и понеделник. Разместването в програмата се налага от провеждането на международен турнир по спортни танци в зала "Дунав" през почивните дни.

Шампионките постигнаха втора победа след колебливото начало и то срещу Монтана 2003 в неговата зала "Младост". На 21 ноември, петък, русенки посрещат амбициозния тим на Рилски спортист, който стартира сезона с победа над Нефтохимик 2010. Двубоят е от 17:30 часа в залата в квартал "Здравец".

Момчетата на Николай Господинов взеха вече важен успех срещу миналогодишния шампион в "А" група - Икономическия университет от Варна. Така те доказаха, че заслужават лидерско място във втория баскетболен ешелон при мъжете. На 24 ноември, понеделник, обаче дунавци посрещат още един от сериозните отбори в групата - Черноморец 2014 от Бургас. Мачът започва в 17 часа и ще се играе в залата в квартал "Здравец".