Георги Първанов и Бойко Борисов ще уважат бенефиса на баскетболната легенда Георги Младенов. Довечера именитият гард приключва официално състезателната си кариера, а държавният глава и премиерът ще бъдат на трибуните на “Арена Армеец”. Младенов е титуляр за любимия си “Левски”, който ще се изправи срещу шампиона в Евролигата Панатинайкос. Дългоочакваният сблъсък е от 19,30 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ 7.

Тази сутрин Първанов ще връчи на съименника си почетния знак на президента. Борисов пък ще хвърли първата топка в мача. Отделно са предвидени куп изненади за символа на “Левски”, а сценарият се пази в пълна тайна. Според запознати идеите са заимствани от бенефиса на легенда от Националната баскетболна асоциация.

След мача Младенов ще връчи символично екипа си на своя син Борислав. Той е един от големите таланти на школата “Буба баскетбол” и вече има шампионски титли.

Старши треньорът на “Левски” Константин Папазов е в основата на цялата организация. За капак днес Тити ще води спортните емисии по ТВ 7.