Президентът на баскетболния Балкан (Ботевград) Иван Гавалюгов бе най-резултатен за аматьорския отбор на клуба в първия му мач от първенството на Софийската аматьорска баскетболна лига (САБЛ). "Зелените" обаче отстъпи на съперниците си от "Найки" с 84:87 с тройка, отбелязана 7 секунди преди края на срещата. Освен огромния си точков актив, бившият плеймейкър на мъжкия тим на Балкан Гавалюгов овладя 6 борби и направи 5 асистенции. За “Найки” игра треньорът на Левски Константин Папазов.

В този мач аматьорският Балкан бе съставен само от 7 играчи. Освен Гавалюгов, останалите бяха Веселин Тодоров - един от основните играчи на мъжете на Балкан в последните повече от 10 години, който бе втори по резултатност с 18 точки, Христо Гергов, Данчо Тодоров, Тодор Петров, Станислав Воденичарски, завършил с 10 точки, и Христо Ценов. Поради ангажименти не можа да подсили тима Мирослав Ралчев, който е помощник на Жоро Младенов в Лукойл Академик.

В първенството на новосформираната Софийска Аматьорска Баскетболна Лига участват само столични отбори, като единственото изключение е направено за Балкан. Тази лига е различна от Аматьорската баскетболна лига (АБА), в която участва друг отбор от Ботевград - Балкан 2005./БЛИЦ

Програма за 2 кръг

29.10, 21,00 часа, Балкан - НСА
02.11, 21,00 часа, Найки - Грайндърс
05.11, 21.00 часа, Политехника - Месершмит
09.11, 21.00 часа, Олд Старс 22 - Брикс