Бъркотията, която настъпи около КТБ се отрази сериозно около амбициозния проект на баскетболния шампион „Левски“. Заради финансовата си нестабилност „сините“ се отказаха от участие в квалификациите за Евролигата, а това доведе до отпадането на тима и от евентуално участие в Еврокъп.
 
Заради това се заговори, че „Левски“ дори може да се откаже от Адриатическата лига, за която получи уайлд кард от организаторите. През седмицата дори бившият хърватски национал Марио Касун прекрати договора си с българския шампион без да е изиграл един мач за клуба.
 
Яснота по въпроса за участието на „Левски“ в Адриатическата лига ще има днес, тъй като президентът на „сините“ Леонид Гайдаджиев има среща с управата на турнира.
 
„Левски“ още през юни изпълни задълженията си по участие в Адриатическата лига и с него всичко е коректно. Това, което се случи с клуба, никой не можеше да го предвиди. Мисля, че ситуацията не е толкова проблемна, колкото се говори. Днес имаме среща с президента на клуба Леонид Гайдаджиев и след това всичко ще е ясно“, заяви генералният мениджър на турнира Роман Лисац.