Проблеми с контузени баскетболисти се стовариха на главата на треньора на Берое Любомир Минчев. В първия кръг тимът сътвори бомбата и победи един от претендентите за челото Черно море със 83:72. С контузии след сблъсъка са четирима от основните играчи на тима – Тихомир Желев, Диуейн Джаксън, Камен Атанасов и Джейсън Чийзмън. Това със сигурност ще попречи на нормалната подготовка на отбора за предстоящото гостуване на Ямбол тази събота (18 октомври) от 18.00 часа.

Тихомир Желев, който изигра страхотен двубой срещу „моряците”, реализирайки 20 точки на бившия си клуб, е с болки в ахилеса. Двама от американците - Диуейн Джаксън и Джейсън Чийзмън също са с контузии. Джаксън е с разтегнат мускул на бедрото, докато Чийзмън е пострадал при едно от многобройните единоборства в подкошието. С травма е и Камен Атанасов, който е с изкълчен глезен.

От щаба на Берое заявиха, че ще направят всичко възможно и четиримата баскетболисти да бъдат възстановени и напълно готови за следващия двубой с тима на Тунджа Ямбол.