Последният състезателен потник на Майкъл Джордан ще бъде продаден на търг на 23 ноември. Това е екипът, с който Въздушния играе последния мач от кариерата си в НБА.

На 16 април 2003 г. 39-годишният Джордан вкарва 15 точки, прави 4 борби и записва 4 асистенции за Вашингтон Уизърдс срещу Филаделфия 76-ърс. Усилията му обаче не са достатъчни, тъй като тимът му губи с 87:107.

Запознати твърдят, че Джордан всъщност е играл със същия потник в последните два месеца от кариерата си или общо 14 мача. Компанията „Goldin Auctions“ обяви, че е направена специална справка с редица снимки от периода, за да бъде установена автентичността на екипа.

Организаторите на търга считат, че потникът може да бъде продаден за 500 000 долара. До момента ценният предмет е бил собственик на лимузина, с който Майкъл Джордан се запознава през 1984 г. и двамата ставата близки. Въздушния му подарява последния си екип и човекът го пази в продължение на 17 години.

По време на аукциона ще бъдат продадени още предмети, свързани с най-добрия баскетболист в историята. Сред тях са два чифта маратонки „ Air Jordan 1“, с които Джордан играе през сезон 1984/85. Ще бъде продадена и игрова бейзболна фланелка на Бирмингам Баронс, където Въздушния играе в периода 1993-94, когато се беше оттеглил временно от баскетбола. „Goldin Auctions“ очакват всички предмети, свързани с Майкъл Джордан, да се продадат за повече от 1 милион долара.