Церемонията по награждаване на най-добрите баскетболисти у нас за 2019 г. е отменена заради коронавируса. От БФБаскетбол обявиха, че мероприятието, планирано за 12 март, няма да се състои, след като вчера от Министерски съвет призоваха към отмяна на всички масови събития.
 
Както е известно, МС разпореди всички спортни събития в България да се провеждат при закрити врата. Това предложение на Кризистния щаб за борба с коронавируса бе гласувано от Министерски съвет. Решението е във връзка с откритите и потвърдени четири случая на заразата в Габрово и Плевен.
 
От федерацията ще спазят датата и на 12 март ще обявят в медиите резултатите от анкетата за Най-добър баскетболист и най-добра баскетболистка на 2019 г., най-добрите млади състезатели в двата пола, а също - най-добрият треньор за изминалата година. Ще бъдат обявени и имената на най-добрите ни играчи зад граница, които бяха определени в допитването до всички треньори и капитани на мъжки и женски отбори у нас (НБЛ и "А" група жени и мъже), както и до представители на медиите.