Баскетболният шампион "Левски" подготвя грандиозен проект за следващите няколко години. Отборът вече има потвърдено участие в престижната Адриатическа лига, допълнително ще бъде уточнено дали ще играе в Еврокъп и Балканската лига. На вътрешната сцена "сините" ще се състезават в първенството и в турнира за купата на страната. Заради многото турнири ръководството на клуба и треньорът Константин Папазов изготвят солидна селекция.

БЛИЦ вече ви информира за сигурното ново попълнение - Марко Маринович, който подписа за 2 години. Пред договор е и хърватският център Марко Касун. Ето и следващите две големи имена, с които "Левски" преговаря. Уточняваме, че става въпрос за преговори и все още нямат договори, но е факт, че има разговори със състезателите и агентите им.

zizic_andrija_galatasaray.jpgЕдиният е Андрия Жижич (вляво). Роден на 14 януари 1980 година. Играе на позиция 4 и 5, висок е 207 сантиметра. В кариерата си е играл за Сплит, Цибона, Барселона, Олимпиакос, Панатинайкос, Галатасарай, Сарагоса, Цедевита, АСВЕЛ, отново Цедевита и Цибона, Астана, а за последно в Макаби Тел Авив. Шампион е в Евролигата с Макаби Тел Авив тази година, 4 пъти е шампион на Хърватия (2003, 2004, 2012 и 2013), шамsava_lesic.jpgпион на Гърция с Панатинайкос.

Второто набелязано име е Сава Лешич (вдясно). Той е роден на 23 февруари 1988 година, висок е 206 сантиметра, играе на позиция 4. В кариерата си е играл за Суперфунд, Партизан, Цървена звезда, Химик и за последно в Раднички Крагуевац.

Сайтът BBball.bg вече оповести, че "Левски" иска да си върне Арън Харпър, което е много вероятно да се случи. От състава, който стана шампион, целта е да бъдат запазени Брендън Хийт (той е сигурен, тъй като има договор), Лайнъл Чалмърс и Джумейн Джоунс, както българите Павлин Иванов (привлечен от Ямбол), Павел Иванов, Николай Върбанов и Христо Захариев.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ