Доскорошният капитан на баскетболния Балкан (Ботевград) и любимец на местната публика Мартин Маринов ще играе в нов отбор, научи БЛИЦ СПОРТ. От новия сезон Далина, както е познат сред приятелите и феновете си, ще играе в Спартак (Плевен).

Маринов бе сърцето и душата на Балкан в последните няколко сезона, с който стана два пъти поред сребърен медалист. През изминалия шампионат дори бе капитан и носеше отбора на гърба си. Гардът успя да сплоти колектива на "зелените" и всички заедно са преминат трудностите, свързани с управлението и промените в ръководството.

До момента Мартин Маринов е играл единствено в родния си Балкан и Рилски спортист (Самоков). С преминаването си в Спартак (Плевен) отборът воден от треньора Александър Дяковски дава сериозна заявка за нещо повече през новия сезон. През миналия тимът успя да поднесе сензацията, отстранявайки Берое и класирайки се на полуфиналите в първенството.

Спартак (Плевен) привлече двама нови до момента - Константин Коев и Милен Дудев от Черноморец. Мартин Маринов е третото ново попълнение. От миналогодишния състав остават Александър Груев, Милован Савич, Димитър Маринчешки, Герасим Николов и младока Кристиян Кръстев. 
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ