Той е от онези баскетболисти, които никога не е парадирал, че е звезда. Нивото на играта у нас е такава, че звезди няма. Той е от онези момчета, които рядко се срещат. Мъжкар. Капитанът на баскетболния Балкан (Ботевград) Мартин Маринов ще остави сърцето си на игрището, но ще се бори за победата до последно. Мрази да губи. Особено от някои отбори. Обича да побеждава. Силните. Напоследък го прави доста често и е с основен принос за успехите. Дясната му ръка е поразяваща. У нас е познат като тройкаджия №1. Имам удоволствието да го познавам от около 25 години. С една дума - израснал съм с него. Често сме били всекидневно заедно. Помня и как му кръстихме Далина. Навремето с футболния екип блестеше шведът Мартин Далин и от там нашият Мартин Маринов стана Далина. От година на година Далина (рядко му казвахме името в квартала) се превърщаше в добър баскетболист. Остана добър приятел. Сега е капитан и лидер на Балкан. Само преди няколко дни унищожи Лукойл Академик с 24 точки и... много тройки. Поведе родния си отбор към победата и се закани, че към края на май или първите дни на юни ще си вземе онова, което изпусна миналата година.

Сега идва ред на пътя към най-важния кош. Той е по-труден от това да хвърлиш топката в мрежичката. За това съм сигурен, че Далина го може, защото съм го виждал от дете как го правеше. За другото, което направи в новогодишната нощ, се изисква доста смелост. Сигурно и тренировки (той ще каже колко е тренирал). Мястото е Лондон и по-точно Лондонското око. Часовникът отброява последните секунди на старата 2015 година. Заря, фойерверки, музика. Мартин пада на колене и вади годежен пръстен за приятелката си Станислава. Подкрепен от приятели Далина хвърли една от най-важните тройки в живота си. Предстоят му още много такива...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ


Агенция БЛИЦ честити годежа на Мартин и Станислава и пожелава много здраве, късмет и успехи. Както и поне две дечица, които да вървят по стъпките на татко си.

2.jpg