Перо Антич бе пуснат под гаранция късно вчера вечерта. Македонският национал и играч на Атланта Хоукс бе задържан от нюйоркската полиция в малките часове на нощта във вторник. Поводът бе инцидент в клуб "1 ОАК" в Манхатън, когато Перо и съотборникът му в Атланта Хоукс Табо Сефолоша бяха арестувани за възпрепятстване дейността на полицейски служители, след като 31-годишното крило на Индиана Крис Коупланд бе наръган с нож. Предполагаемият извършител на нападението Шизой Блеъри пък остава в ареста.

По последна информация Антич и Сефолоша ще се изправят повторно в съда на 16 юни, когато най-вероятно ще чуят и дали са признати за виновни по обвинения за "закани, възпрепятстване на реда и съпротива при арест".

Пред съдията служителите на реда заявили, че дуото на "ястребите" било подканено шест пъти да напусне местопроизшествието. При отказа им се наложило четирима полицаи да озаптят Сефолоша, за да му бъдат поставени белезници и да бъде изведен от заведението, в което се разигра инцидента. Докато "закопчавали" съотборника му пък Антич се нахвърлил на един от полицаите и го сграбчил в опит да предотврати ареста. Обяснението и на двамата е, че целта им била да се опитат да не допускат гостите на клуба да снимат наръгания им колега.

Бившият играч на Лукойл Академик, който освен с безпощадна ръка, бе известен у нас и с редовните си бохемски запои в нощни клубове, ще има право да влезе отново в игра за Атланта Хоукс едва след развъзката на разследването и обявяване на решението на съда на 16 юни, като същата съдба ще последва и швейцареца Табо Сефолоша. Финалите в НБА пък започват на 4 юни.