Звездата на баскетболния “Левски” Прийст Лодърдейл най-вероятно няма да играе повече този сезон, съобщиха от клуба. Треньорът на тима Константин Папазов се надява да ползва центъра в евентуален финал за първенството, но това едва ли ще се случи.

„Прийст Лодърдейл не е в групата за първия мач със Спартак (Плевен). Твърде голям е шансът американецът да не играе повече за „сините“ до края на сезона заради силни болки и сериозна травма. Решенията ще се взимат ден за ден, в зависимост от състоянието на Прийст,” се казва в съобщението от клуба.

Заради здравословните си проблеми Лодърдейл не бе в Ямбол за Мача на звездите, който се състоя в събота. Пи Ел бе записан за участие в конкурса за тройки, но нямаше възможност да се включи в шоуто.

“Левски” и Спартак (Плевен) откриват плейофите за сезон 2010/2011 на Националната баскетболна лига утре (3 март). Първият мач от сблъсъка е от 18 часа в зала „Универсиада”. Двубоят бе изтеглен с един ден по-рано от другите четвъртфинали заради ангажимент на залата.