Женският баскетболен тим на "Левски" записа трета поредна победа като домакин. "Сините" се наложиха изключително трудно със 72:69 срещу носителя на Купата на България Дунав 8806.

Сблъсъкът оправда прогнозите за истинско дерби, а разликата през цялата му продължителност бе минимална. В крайна сметка обаче домакините успяха да с възползват от шансовете си в края и стигнаха до трудната победа. Така в последните три кръга баскетболистките на "Левски" записаха изключително ценни победи срещу Монтана 2003, Лукойл Нефтохимик и днес над Дунав 8806.

След успеха "сините" заедно с русенки имат по 10 победи и 6 загуби, а оттук до края на сезона всяка среща ще е от изключително значение за крайното класиране. Лидерът Монтана 2003 е с 12 успеха и 4 поражения. На второто място е Лукойл Нефтохимик с 11 победи и 5 загуби.

Наталия Топалова беше най-силна днес за "Левски" с 21 точки, 8 борби и 4 асистенции. Страхотен мач изигра Диана Найденова, която завърши с 16 точки, а 13 плюс 7 борби записа Радослава Бъчварова. За русенки Латаша Байърс бе над всички с 24 точки и 7 борби.

В следващия кръг "Левски" ще има лека задача срещу последния Славия (16 загуби от 16 мача до момента), докато Дунав 8806 излиза като гост на Лукойл Нефтохимик в повторение на финала за Купата на България. Мачовете са на 26 февруари (събота). /БЛИЦ