Талантливите баскетболисти на Овергаз са вторият финалист от Група "А" на финалите за юноши до 18 години, след като победиха "Левски" със 76:64 в директен спор за второто място в групата. Избраниците на Янко Янчев изоставаха три част, но след феноменална последна обърнаха резултата и стигна до победата. Утре на полуфинал те ще срещнат Черно море Порт Варна. "Левски" пък ще участва в мачовете за разпределение на местата от 5-о до 8-о.
 
"Сините" започнаха двубоя много силно и натрупаха преднина от 8-10 точки още в първите минути, като я поддържаше през цялото първо полувреме и на почивката водеше с 38:30. Овергаз играеше силна зонова защита, с което затрудни доста съперника си и успя да намали аванса си на 4 точки след третия период, след като ритъмът на "Левски" се наруши. Всичко се реши през последните 10 минути, когато нападението на "сините" не вървеше, а за сметка на това Овергаз наказваше съперника си почти всяка атака. Момчетата на Янко Янчев започнаха частта с 10:0, а след резултат 27:11 в нея, заслужиха мястото си на полуфинал.

Александър Милов вкара 28 точки и овладя 8 борби за победителите, а силен мач изигра и Кристиян Ставрев, който завърши с 21 точки и 14 борби.

За "Левски" Даниел Николов вкара 14 точки, Юлиян Владимиров записа 13 плюс 9 борби, а с 12 и 9 завърши Евгени Хаджирусев.