"Левски" е единственият клуб, който е подал заявка до БФБ за домакинство на финалния турнир за Купата на България при мъжете. Президентът на федерацията Георги Глушков каза за BGbasket, че до 17:30 часа в офисите на централата единствената заявка е именно от "сините".

До днес беше крайният срок за подаване на заявки за приемане на финалния турнир. Той трябва да се проведе от 27 февруари до 1 март.

Наскоро имаше индикации, че Ботевград може също да желае домакинството, но пък там не са сигурни, че новостроящата се зала ще бъде готова в срок и поради това се отказаха.

За последно София и зала "Универсиада" приеха финалния турнир през 2011 година. Тогава домакинът "Левски" игра финал с Лукойл Академик и загуби изключително драматично само с 1 точка разлика, след кош на Девин Грийн в последните секунди. Тогава невероятен мач направи Божидар Аврамов, който отбеляза 7 тройки за "студентите".

Велико Търново пък е вероятният домакин на финалния турнир за Купата на България при жените, който ще се проведе на 8 и 9 март. Глушков каза по темата, че на 99% турнирът ще се проведе в старопрестолния град, като именно централата заедно със съдействието на Общината ще са главните организатори. Глушков заяви, че му предстои още един разговор с кмета Даниел Панов и доуточняване на някои последни детайли, но почти сигурно именно там четири отбора ще си оспорват трофея.

Ако Велико Търново получи домакинство, мачовете ще се играят в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”. Залата е с капацитет 1600 места, а наскоро й бе правен ремонт.

До момента единственият сигурен участник на полуфиналите е Дунав 8806, а на 13 и 20 февруари ще се играят четвъртфиналите.