Вторият полуфинал за Купата на България по баскетбол при мъжете противопоставя домакина "Левски" и Ямбол. Мачът е от 20:00 часа и ще бъде предаван директно по Канал 3.

"Сините" стигнаха лесно до този мач след повече от категорична победа със 115:69 над Спартак (Плевен) на 1/4-финала. Баскетболистите на Константин Папазов са в търсене на трети пореден трофей от този турнир и това минава през успех днес. Гостите от Ямбол пък се справиха с Балкан снощи, като играха добре и заслужиха победата. Тимът на Иван Чолаков победи "Левски" в София преди три седмици в мач за първенството, и със сигурност ще се стреми към същото и тази вечер.

"Сините" показаха добра защита в мача срещу Спартак, като е сигурно, че ще се стремят да продължат по същия начин. Арън Харпър и Прийст Лодърдейл отново показаха, че са трудни за опазване, но добро включване имаха и почти всички останали играчи. Павел Иванов демонстрира точния си мерник от тройката, Стефан Георгиев се отчете с добри изяви в подкошието, а Асен Великов раздаваше хубави пасове. За победа срещу Ямбол те ще трябва да повторят тази игра, но пък със сигурност противникът днес ще е по-мотивиран.

Баскетболистите от Ямбол изпълниха първата си цел, а именно класиране за четворката, и всяко следващо стъпало нагоре ще е сериозен успех. Те показаха силна игра срещу Балкан, а ако я повторят и днес ще затруднят "Левски", пише bgbasket. Тимът притежава добри състезатели, а и един от малкото играчи, които по някакъв начин могат да се противопоставят на Пи Ел - Николай Върбанов. Центърът показва добра игра през целия сезон и неговата роля за опазването на гиганта ще е ключова. Разбира се Лодърдейл има предимство пред Върбанов, което той ще се опита да материализира в мача. Силна игра показаха и външните играчи на тима като Мартин Дурчев и Павел Маринов, а за успех на своя отбор те ще трябва да го повторят и днес.

Ямбол почти всеки мач играе добре срещу "Левски" и е неудобен съперник за "сините". През сезона селекцията на Тити Папазов спечели първите два мача, но както вече казахме след това ямболии изненадаха тима насред София. Това предполага към интересен двубой днес, който да зарадва феновете в зала "Универсиада". /БЛИЦ