Баскетболистите на „Левски” ще търсят задължителна победа срещу македонския Куманово, за да си осигурят класиране за Финалната четворка на Балканската лига. Двубоят е от 17:30 в малката зала на „Арена Армеец”.

Първата среща завърши наравно и сега победителят в реванша ще намери място във Финалната четворка заедно с Галил Гилбоа, Сигал Прищина и най-вероятно Балкан Ботевград. Ако двата български тима продължат, то те ще се срещнат в единия полуфинал на Файнъл фор. Той ще бъде в края на април (25-27), а домакинството тепърва ще се определя.

"Сините" имаха сериозен аванс преди седмица в Куманово, но позволиха на домакините да я стопят и дори накрая със сирената да изравнят за 74:74 след мач номер едно от елиминацията. Но и при този резултат „Левски” си остава голям фаворит за класиране напред и за поредна година да играе във Финалната четворка на Балканската лига. В тази серия не се играе до победи, а до сумарен брой точки от двата мача на разменено домакинство.

Мачът с Куманово идва само два дни, след като „Левски” победи драматично Черно море с 86:84 във Варна за първенство. "Сините" обаче имат достатъчно добра и дълга скамейка, за да разчитат на повече играчи за елиминирането на този неудобен съперник.

Зала Универсиада е заета и по този начин четири от срещите на „Левски” ще се играят извън нея тази седмица. Освен срещата с Куманово на мъжкия тим, двата плейофа от полуфинала при дамите между „Левски” и Нефтохимик ще са в сряда и четвъртък от 17:00 часа на същото място – „Арена Армеец”. Само срещата при мъжете на „Левски” с Ямбол в неделя ще бъде в „Арена Овергаз”.