"Левски" се класира за полуфиналите на родното баскетболно първенство, след като победи за втори път Рилски спортист и спечели серията с 2-0. Днешната среща в Самоков завърши при резултат "91:84 за "сините", които изоставаха до последната четвърт. На полуфиналите момчетата на Тити Папазов ще се изправят срещу Балкан (Ботевград), който пък отстрани Спартак (Плевен) в две срещи.

Рилски спортист започна много надъхано двубоя, а Барнет и Джъстин Грей вкараха от почти всички опити. Така след силна игра в атака и слаба "синя" защита резултатът след първите 10 минути бе 24:17 за Рилецо.

Втората част също вървеше с лек превес за домакините, които имаха предимство в борбата и се справяше страхотно в защита. В последните 3 минути обаче Джумейн Джоунс се разигра и на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 40:40.

Две тройки дадоха летящ старт за Рилски спортист в третата част, но "Левски" издържа и изравни и дори поведе с точка, за първи път след петата минута на мача. След куп грешки в двете посоки в края на третата част, резултатът бе 66:61, и въпреки малката преднина, Рилски бе в по-добра позиция.

В последната част обаче "сините" се развихриха, а Джумейн Джоунс изнесе отбора на гърба си в последните минути, като вкара поредица решителни точки.

С две минути до сирената, Хийт отбеляза два фаула за 81:76 в полза на "Левски". След като до този момент в мача нямаше решителни намеси, Майк Уилкинсън взе изключително важни борби в последните 90 секунди и в крайна сметка след 30:15 в последната част "сините" триумфираха.

Срещата този път премина без инциденти с треньора на "Левски" Тити Папазов, който все пак бе освиркван бурно от агитката на домакините.

Балкан (Ботевград) пък дръпна още от началото на срещата със Спартак (Плевен) и до последната част трупаше преднина. 10 минути преди края на срещата гостите водеха със 73:58. Въпреки добрата последна част баскетболистите на Спартак не успяха да стигнат до обрат и в крайна сметка загубиха с 81:92.