Плеймейкърът на баскетболния ни национален отбор Станимир Маринов окончателно отпада за днешния мач на "Левски" срещу Цървена звезда. Двубоят в Белград е от 20:00 часа и е дебютен за "сините" в Адриатическата лига. Както вече стана ясно, Маринов тръгна с отбора за Сърбия, въпреки че е без картотека. В лагера на "Левски" до последно се надяваха, че той ще бъде уреден, но това не се случи. Маринов не получи картотека от НБЛ, която съответно важи за Адриатическата лига.

НБЛ е отказала на "сините" да картотекира състезателя, тъй като е предоставено доказателство, че той има действащ договор с Балкан, пише BGBasket.com.

По-рано през лятото Маринов се опита да разтрогне договора си с клуба от Ботевград, но засега това не се получава.

Ръководството на "Левски" има седем дни, в които може да обжалва решението пред Арбитражна комисия.

При това положение Маринов ще гледа дебютът на "Левски" в Адриатическата лига от трибуните. В последния месец той води подготовка със "сините", но на този етап няма да може да направи официален дебют. Както вече стана ясно, за мача с Цървена звезда аут е и контузеният Николай Върбанов. Другите проблеми за треньора Константин Папазов са свързани с Брандън Хийт. Двигателят на отбора почти сигурно ще пропусне срещата със сърбите. Българският национал Христо Захариев пък ще бъде до последно под въпрос.

Папазов ще се завърне на пейката, за да води мача, след като Тони Дечев бе начело на отбора в цялата предсезонна подготовка, докато Тити участва във "ВИП Брадър". Официален дебют за "Левски" тази вечер ще направят Милян Пупович, Стоян Гюроски и Павлин Иванов.

Програмата на "Левски":
1. Цървена звезда - "Левски"
2. "Левски" - Мега Визура
3. Задар - "Левски"
4. "Левски" - Будучност
5. Солнок - "Левски"
6. "Левски" - Кърка Ново место
7. Цедевита - "Левски"
8. "Левски" - Партизан
9. Раднички Крагуевац - "Левски"
10. "Левски" - Игокеа
11. МЗТ Скопие - "Левски"
12. Унион Олимпия - "Левски"
13. "Левски" - Цибона Загреб