"Левски" записа убжедителен успех със 103:84 като гост на Балкан (Ботевград) в мач от 19-ия кръг на Националната баскетболна лига. Така "сините" се върнаха на победния път, след като в миналия кръг претърпяха поражение от Ямбол.

След днешния успех "Левски" остана на 2-ото място във временното класиране с 15 победи и 4 загуби, докато Балкан е на 3-ата позиция след 10 успеха и 9 поражения до момента.

Поредният си силен мач за "сините" изигра Арън Харпър, отчел се с 27 точки срещу Балкан днес. Капитанът Стефан Георгиев също бе на ниво и добави 18 точки и 7 борби, а с 14 и 16 приключи Прийст Лодърдейл.

За домакините най-много вкара Крум Дойчинов - 16 точки. Емил Бинев и Станимир Маринов също се представиха добре и отбелязаха по 14 точки.

Във вторник "Левски" излиза в мач от Балканската лига срещу Зрински Мостар, като тимът вече си е осигурил първото място в Група "А" и този двубой е без значение за селекцията на Константин Папазов. След това "сините" ще са домакини на Рилски спортист в последния кръг преди финалния турнир за Купата на България, докато Балкан приема Фени Индустри в сряда в последния си мач от Балканската лига, а след това ще гостува на шампиона Лукойл Академик. /БЛИЦ