Баскетболистките на "Левски" оцеляха срещу Дунав 8806 и успяха да постигнат драматична победа с 62:60 в третата среща от полуфиналите на НБЛ. Така "сините" изпратиха серията в четвърти мач, който ще се играе утре от 16:00 часа в зала "Триадица". Както е известно, предишните два мача бяха спечелени от Дунав и русенки се нуждаеха от успех днес, за да се класират на финала.

Избраничките на Стефан Михайлов обаче ги спряха, като решителните 10 минути на двубоя бяха много драматични, а мачът се реши в последните му секунди. "Левски" водеше през цялото време, а при оставащи 48 секунди Ейдриен Джонсън вкара за гостите от Русе и намали преднината на домакините на само 2 точки. След това на Хуанита Уорд беше отсъдено нарушение в нападение, което даде възможност на Дунав да изравни. Шарел Алън обаче не успя да организира добро нападение и изпусна топката, а Агнеса Дойчинова я хвана, след което беше фаулирана. От наказателната линия обаче тя изпусна и двата опита, което даде нов шанс за русенки, но те отново не сполучиха и така "сините" триумфираха в зала "Триадица".

Хуанита Уорд беше най-резултатна за победителките с 19 точки. Стефка Митева изигра най-добрата си среща, откакто подсили "Левски" и завърши с 14 точки и 6 борби, а Диана Найденова добави 12 точки.

За гостите от Русе Ейдриен Джонсън направи пореден дабъл дабъл с 23 точки и 11 борби. Шарел Алън се отчете с 20 точки и 7 асистенции, а Христина Минкова завърши със 7 точки и 7 борби.

По-късно днес във втората полуфинална серия Монтана 2003 посреща шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас), като домакините водят с 2:1 победи.