Баскетболният "Левски" успя да победи макар и много трудно Рилски спортист в "Универсиада". "Сините" спечелиха с 96:83, като на полувремето изоставаха с 40:52, а в началото на третата част с 40:55. Въпреки сериозния пасив домакините, които отново бяха водени от помощника Тони Дечев заради наказание на Тити Папазов, стигнаха до успеха. Двубоят се разви по противоположен начин от този през седмицата в Балканска лига. "Левски" имаше 17 точки преднина при гостуването си на Сигал Прищина и загуби, а днес изоставаше сериозно, но победи. Припомняме, че срещата между "Левски" и Рилски спортист се превърна в повече от обикновен мач заради конфликта между Тити Папазов и публиката от Самоков в последните 1-2 години. В турнира за Купата на България Папазов се сби с представител на Рилски спортист, заради което все още изтърпява наказание да не води "Левски" от резервната скамейка. Заради този скандал феновете от Самоков продължават да са на нож срещу Папазов, а и днес бяха многократно повече от "сините" привърженици в "Универсиада".

Рилски спортист водеше с 52:40 на полувремето. В началото на третата част гостите продължиха да доминират и дръпнаха с 55:40, след това с 57:43 и 63:47. От тук нататък обаче домакините се съвзеха и само в рамките на третата част изравниха резултата и дори поведоха с две точки за 69:67. Само в третата част резултатът бе 29:15 за "Левски". В последната четвърт "сините" контролираха събитията и спокойно спечелиха.

Трима баскетболисти на Левски допринесоха с по 22 точки за победата – Христо Захариев, Лайънъл Чалмърс и Павел Иванов. За Рилски Джъстин Грей отбеляза 21 точки, Еван Равънел записа 20 и 8 борби, а Йордан Бозов се отчете с 18 плюс 8 асистенции и 6 борби.