Баскетболният "Левски" взе частичен реванш от Галил Гилбоа, побеждавайки с 87:79 точки в мач от група "А" на Балканската лига. За последно двата тима се срещнаха във финала на турнира през миналия сезон, в който израелците се наложиха и спечелиха купата.

Днес обаче "сините" категорично доминираха над съперника и за само осем минути игра вече имаха двуцифрен аванс - 22:11, като той се запази до края на първата част, който дойде при 27:16. Четири поредни точки на Димитър Димитров увеличи разликата на цели 15 т. Постепенно тя набъбна до 20 т, като полувремето дойде при 46:31 т. за "Левски".

Българският тим не свали от темпото и през втората част. Доминацията на момчетата на Константин Папазов беше тотална. И затова заслужено сирената за край на мача прозвуча при 87:79 точки, независимо че в последната четвърт имаше леко отпускане.

Победата за "Левски" е трета от четири мача, докато поражнието за Галил Гилбоа е второ от 6 срещи. До края на годината "сините" имат още 2 двубоя – домакинстват на Куманово на 13 декември и на Морнар на 20-и.

Марко Маринович бе най-резултатен за софиянци и в срещата с 32 точки. Димитър Димитров добави 14 т., а Чавдар Костов остана с 11. Джамар Смит реализира 17 точки за Галил Гилбоа, а Мичъл Уот добави 15.