Баскетболистите на "Левски" успяха да победят със 100:95 шампиона в Балканската лига - Галил Гилбоа. В последните два финала в турнира израелците печелеха първо след едно, а след това и с две продължения, а тази вечер в зала "Универсиада" отново се наложиха допълнителни 5 минути, след които обаче радостта беше за Константин Папазов и възпитаниците му. "Левски" съумя да измъкне важната победа със 100:95 и така прекъсна серията си от две поредни загуби в надпреварата. Освен това "сините" спечелиха за втори път срещу Галил Гилбоа този сезон, след като в средата на ноември ликуваха и при гостуването в Израел - 82:73.

Най-резултатен и с основен принос за успеха на "Левски" тази вечер бе Христо Захариев, който завърши с 23 точки. Лайънъл Чалмърс се отчете с 19 точки, а с дабъл дабъл от 18 и 14 борби приключи Джумейн Джоунс.

"Левски" оглавява класирането след 8 победи и 5 загуби до момента. Втори е Сигал (Прищина, Косово) с баланс от 7 успеха и 5 поражения. Третото място е за Галил Гилбоа - 7 победи и 4 загуби. Балкан (Ботевград), който вчера прегази македонския Куманово с 96:69 заема 6-ото място.