Стефка Митева е новото попълнение на женския баскетболен "Левски", информира клубният сайт на "сините". Националката пристигна вчера в София и днес се присъедини към подготовката на тима. През последните три сезона тя се състезава в Испания, първо за отбора на Арос Лион, а след това и в тима на Ховентуд Мариана.

Митева играе на позицията център и ще бъде много полезна в схемата на Стефан Михайлов, тъй като определено "Левски" нямаше много опции в подкошието. Висока е 190 сантиметра и е на 22 години, което дава право на "Левски" да я картотекира по новото правило за траснфери по Наредбата на Националната баскетболна лига при дамите. Според параграф 5.21.1 вече има трети период за трансфери, а според него всеки отбор може да картотекира една допълнителна състезателка до 22-годишна възраст, която има право да играе за националния отбор на България. Митева попада в тази графа и "Левски" се възползва от това правило.

Родената в Благоевград баскетболистка Митева игра в квалификациите на националния тим на България за Евробаскет през 2011 и в 8 срещи отбеляза средно по 3.8 точки и хвана по 5.8 борби.

Преди да замине за Испания Митева бе част от Рилски спортист, но сега прави стъпка нагоре и ще защитава цветовете на "Левски".

Плейофите на страната при жените започват в сряда, когато в 17:00 часа Левски приема Берое 07 в зала „Универсиада“. Именно тогава Митева ще направи своя дебют със "синия" екип. Серията срещу този отбор е до две победи, а втората среща е два дни по-късно в Стара Загора. Ако има трети мач, той ще бъде на 2 април (понеделник) от 17:00 часа, отново в зала „Универсиада“.