Баскетболистките на "Левски" записаха много ценна победа със 75:68 като домакин на Нефтохимик 2010. По този начин "сините" запазиха сериозни шансове за завършване на 4-ото място в класирането на редовния сезон в НБЛ.

Това беше последен мач за селекцията на Стефан Михайлов от редовния сезон, а Берое 07 има още два – срещу Монтана 2003 и Рилски спортист. Единствено две победи ще пратят старозагорки на 4-ото място, а тяхна загуба в която и да е от срещите ще означава четвърто място за "Левски". Така крайното класиране може да е ясно още в неделя, когато е мачът на Берое срещу Монтана в Стара Загора.

"Сините" завършиха редовния сезон с по 12 победи и загуби, а до момента старозагорки имат по 11 успеха и поражения. Нефтохимик пък е сигурен за 2-ата позиция, независимо какво ще се случи в оставащите мачове. До момента баскетболистките от Бургас има актив от 17 победи и 6 загуби.

Страхотна за победителките от "Левски" беше Агнеса Дойчинова, която завърши с дабъл дабъл от 20 точки и 16 борби. Със 17 точки, 5 асистенции и 4 борби се включи Петя Джамбазка, а 13 вкара Диана Найденова. За Нефтохимик Олга Дубровина бе най-резултатна с 19 точки, а също така добави 7 борби и 5 асистенции. Катерина Дорогобузова се включи с 18 точки, а 13 записа Мария Желязкова.