Баскетболистите на „Левски 2014” не издържаха при гостуването си на косовския Пея и загубиха с 68:75 в среща от Балканската лига. Това бе първо поражение за възпитаниците на Николай Господивнов в турнира за този сезон. Нашият тим бе преследван от изключителен малшанс. Алекс Симеонов получи удар в окото още в 3-ата минута и до края на се върна на паркета. Така Ники Господинов имаше общо осем играчи, като Илия Милутинович игра без смяна - пълни 40 минути.

„Сините” играха равностойно през първите две части и изоставаха с 40:41 на почивката. Играта продължи да е равностойна почти до края на третата част, която обаче завърши със серия от 9:0 точки за домакините, които взеха аванс от 7 точки – 57:50. В заключителната четвърта част разликата не бе заличена и Пея спечели срещата.

Най-резултатен за българския тим бе Христо Николов с 24 точки и 7 борби. Илия Милутинович завърши с 16 точки и 8 борби, а Тайлър Лейзър приключи с 11 точки, 9 асистенции и 8 борби. За успеха на домакините с 20 точки се отличи Кевин Бъруел, а по 12 точки реализираха Албан Весели и Дрильон Хайризи.

След успеха си Пея има 2 победи и 1 загуба, изравнявайки баланса на „Левски” в групата.